Terra Concert een succes

EMMEN

Omdat het zo’n succes was de eerste keer gaat het op herhaling: Terra in Concert. Leerlingen van Terra Emmen hebben vijf maanden geoefend aan dit muzikale schoolproject.

Leerlingen stroomden enthousiast uit de lessen en verzamelden zich op donderdag 23 maart in de kantine, waar speciaal voor deze dag een echt podium met een flinke batterij licht en geluid is opgebouwd. Twee docenten - Rob Herbers en Gerard de Vries - initieerden vorig jaar het project Terra in Concert en bouwden het dit seizoen met ondersteuning van De Kunstbeweging uit tot een jaarlijks doorlopend muziekproject met als afsluiting een groots optreden.

Leerlingen

De reden voor dit speciale extra muziekproject is dat er na het eerste jaar geen muziek meer op het rooster staat. Door het project Terra in Concert krijgen leerlingen een podium om zich te laten zien en horen. Op de langere termijn krijgen de jongeren van het Terra Emmen door dit project de kans om zich ook muzikaal verder te kunnen ontwikkelen. Jongeren die meedoen krijgen zangles van zangcoach Larissa Baak, maar leren voornamelijk door veel te doen. Rob Herbers vertelt: “Gedurende vijf projectmaanden kwamen veertien enthousiastelingen elke donderdag samen om hun optreden te oefenen. Leerlingen die mee wilden doen meldden zich vrijwillig aan. Het was geweldig om te zien hoeveel leerlingen niet alleen 's middags kwamen kijken, maar het in de avond nog een keer wilden zien met hun ouders. De grote opkomst geeft dus echt aan dat er behoefte is om dit project jaarlijks terug te laten keren.”

Complimenten

De aanmeldingen voor komend schooljaar stromen al weer binnen. De docent geniet ervan dat jongeren die in eerste instantie niet durfden dusdanig geïnspireerd worden door andere leerlingen. Een van de deelnemers is Amber Schulte: “Ik merk dat ik sinds vorig jaar veel zelfverzekerder ben, omdat ik heb mee gedaan. Dit jaar ging het ook veel beter en kreeg ik nog meer complimenten. Ik ben zelfs opgegeven voor een televisieprogramma.” Herbers vult aan: “Bijna alle nummers werden live door leerlingen begeleid, wat extra sfeer geeft. Wij zijn heel trots op hoe de leerlingen hebben gewerkt. Als je nagaat dat leerlingen hun dinsdagavond en woensdagavond opofferen om te oefenen en op donderdag langer op school blijven om onder begeleiding van zangcoach Larissa te repeteren, geeft dat wel aan dat ze gemotiveerd zijn. Dat geeft ons voldoening en energie om Terra in Concert vanaf nu jaarlijks op te pakken en groter te maken.”

Auteur

Redactie