Bijna drie keer zoveel PMD ingezameld in Emmen

EMMEN

In de eerste maanden na de invoering van een derde container - voor huishoudens die al een container hadden - zijn in Emmen verrassend meer plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) ingezameld. Niet minder dan 97 procent aanvaardde de PMD-container op vrijwillige basis. In vergelijking met 2016 werd bijna drie keer zoveel PMD aan de straat gezet. De hoeveelheid restafval daalde met acht procent in januari en dertien procent in februari.

Gemiddeld werd in 2016 maandelijks 73.000 kilo plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons in Emmen ingezameld. In de maand januari - toen alle huishoudens een derde container tot hun beschikking hadden - steeg de inzameling naar 209.000 kilo. De maand februari laat met 204.000 kilo hetzelfde beeld zien. Dit is bijna drie keer zoveel ten opzichte van het gemiddelde in 2016.

Veranderingen

Inwoners van appartementencomplexen in Emmen krijgen ook te maken met veranderingen in de afvalinzameling. Alle bovengrondse containers worden in opdracht van de gemeente door Area vervangen voor ondergrondse containers met een pasjessysteem. Daardoor wordt illegaal gebruik van deze containers verder tegengegaan. Op sommige locaties komt ook een PMD-container. De verwachting is dat rond de zomer de eerste containers worden vervangen. Daarnaast plaatst Area in opdracht van de gemeente Emmen het komende jaar dertien extra sorteerstraten nabij winkelcentra.

Auteur

Redactie