VVD op de pedalen voor meer veiligheid

EMMEN

De Emmer VVD-fractie stapte donderdag op de pedalen om aandacht te vragen voor onveilige fietspaden in de gemeente Emmen.

De fietstocht startte bij Parc Sandur en voerde over - volgens de VVD - een aantal slecht verlichte, smalle en dus gevaarlijke fietspaden in de buitendorpen. De tocht vond plaats in de avonduren, omdat dan het gebrek aan goede verlichting het meest zichtbaar wordt. De VVD-fractie liet zich daarbij vergezellen, bijpraten en voorlichten door de Voorzitter van de Wijkvereniging Woonparc Sandur Fred Ottens. Niet alleen de verlichting en de breedte van de fietspaden kregen extra aandacht, maar ook de mogelijk onveilige verkeerssituaties. Raadslid Nynke Houwing: “Emmen heeft ruim 75 kilometer aan fietspaden. Een groot deel daarvan is slecht tot onverlicht. Dat levert soms levensgevaarlijke situaties op. Vooral voor schoolkinderen die van de buitendorpen naar het centrum moeten fietsen. Als we van Drenthe een fietsprovincie willen maken, dan moeten we eerst in de eigen gemeente beginnen.”De VVD roept inwoners van Emmen op om onveilige situaties te melden. Deze en de eigen bevindingen worden dan meegenomen in de nota.

Auteur

Redactie