Bijzondere creaties brengen geluk en rijkdom | Op de voorpagina

EMMEN

Het centrum van Emmen was zondag gevuld met een grote hoeveelheid boomstammen, die vakkundig door ‘kettingzaagkunstenaars’ werden omgetoverd tot bijzondere creaties. Het thema was dit jaar ‘Geluk’.

Een euromunt, zoals op bovenstaande foto, was één van de voorbeelden daarvan, maar ook de maneki-neko werd gemaakt. Dat is zo’n zittende Japanse kat met dat heen en weer bewegend armpje. Het figuurtje schenkt geluk en rijkdom, is het verhaal. Woodcarving Sunday, zoals het event officieel heet, was het laatste kunststukje van de Emmer centrummanager Marcel Meijer. Hij organiseerde dit evenement - net als het IJsbeeldenfestival in december - samen met Wim Vos uit Orvelte. Vos leverde beide keren het materiaal en ook de groep kunstenaars kwam uit zijn koker. Waar de ijsbeelden vorig jaar eindigden als vermaak voor de ijsberen van Wildlands, worden de houten creaties deze keer verspreid in het oude dierenpark in Emmen. De foto is gemaakt door Boudewijn Benting.

Auteur

Redactie