De Mattheus Passie in Atlas Theater

EMMEN

Een speciale uitvoering van het grootste klassieke meesterwerk van West-Europa: de Mattheus Passie, waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. De Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus.

Theatermaker Jan Rot heeft van dit verhaal een hedendaags en toegankelijke Nederlandse vertaling gemaakt, waarbij de koralen in het Nederlands kunnen worden meegezongen door het publiek. De melodieën van de klassieke Mattheus Passie zijn onveranderd gebleven en in een eigentijdse Latijns-Amerikaanse context geplaatst.

Evangelist

In de voorstelling vertolkt acteur Peter Faber de rol van Evangelist. Sharon Kips en Job Hubatka brengen de verschillende recitatieven en aria’s ten gehore en Tango Extremo voegt op haar beurt de Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze paasvoorstelling. De Mattheus Passie is op woensdag 5 april vanaf 20.00 uur te zien in het Atlas Theater. Zie www.atlastheater.nl voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren.

Auteur

Redactie