Doorloper met Dick Holman: 'Ik speel in een rockband'

EMMEN

Dick Holman is 54 jaar en werkt bij Gereedschappenfabriek D. Holman in zijn woonplaats Emmen. Hij studeerde ooit aan de Northwest Missouri State University in de Verenigde Staten. Lees meer over Holman in deze Doorloper.

Een relatie? “Na redelijk veel omzwervingen over de globe en elk werelddeel al vereerd te hebben met een bezoek, stond ik bepakt en bezakt met mijn rugzak, reservebril en boek op het eiland Mauritius oog in oog met de bruine ogen van Marie (Marielle) Lourde Lalloo. We zijn ondertussen negentien jaar getrouwd.” Emmen is voor mij... “Gewoon mijn geboorteplaats, maar verder niet iets speciaals.” Als ik de baas van Emmen zou zijn... “Dan zou ik Wildlands nog meer promoten, net als Retropop. FC Emmen heeft zijn kansen gehad en ik zou me sterk maken voor de komst van een Pizza Hut.” Vroeger ging ik altijd stappen... “In de Boogie Bar, maar ook op andere plaatsen in Emmen, zoals Bon Vivant en Playtime. Ik ben helaas nooit in Tin Pan Alley geweest.” Mijn favoriete sportclub is... “Buiten het feit dat ik veel aan squash en tennis doe, is mijn favoriete voetbalclub Feyenoord.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb... “Het komt geregeld voor dat ik de mensen aan het lachen krijg. Op dat soort momenten lach ik ook.” De laatste keer dat ik gehuild heb... “Ik probeer door het leven te gaan als een clown. Daarom kan ik deze vraag het beste beantwoorden met een paar regels van Ben Kramer. ‘Mooi als je bent, zoals ieder je ziet, verberg jij je angst en je verdriet, die vrolijke lach waarachter jij je verschuilt, verhult niet voor mij dat jij innerlijk huilt’. Vanwege het overlijden van mijn beste vriend Henk Beuker en mijn moeder laat ik nog geregeld een traan.” Je kunt me wakker maken voor... “Een mededeling dat we in het voorprogramma komen te staan van Golden Earring. Ik speel namelijk in een rockband.” Het eerste wat ik doe als ik thuiskom na mijn werk... “Marielle een kus geven en Jim een ‘shake hand’.” Als ik niet in Emmen zou wonen... “Ik blijf lekker in Emmen met Marielle en Jim, maar we gaan nog geregeld naar Mauritius.” Wat ik wilde worden... “Leraar aardrijkskunde, maar ik kwam erachter dat het niet alleen ging over plaatsnamen en exotische oorden. Ik haakte af en besloot het maar op de commercie te gooien.” Wat ik uiteindelijk ben geworden... “Ik zit op kantoor bij mijn zus Diana. Zij is de eigenaresse van Gereedschappenfabriek D. Holman. Ik verricht ook hand- en spandiensten op de werkvloer.” Hoogte punten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er uitspringt is... “Er zijn te veel hoogtepunten om op te noemen, maar absoluut bovenaan staat de geboorte van onze zoon Jim.”

Meedoen

Ook meedoen aan deze rubriek Doorloper? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar de redactie van uw weekblad: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie