Lex de Boer van Lefier genomineerd voor Green Leader Award

Emmen

Bestuurder Lex de Boer van woningcorporatie Lefier is genomineerd voor de Green Leader Award.

Uit alle inzendingen heeft de deskundige jury vijf duurzame leiders geselecteerd. Lex de Boer maakt kans op de award die op 31 mei wordt uitgereikt. De Boer is blij met de nominatie: "Het is een mooie erkenning van onze inspanningen voor duurzame woningen." Reden voor zijn nominatie is onder andere deelname van Lefier aan het landelijke project de Stroomversnelling, waarbij bestaande woningen nul-op-de-meter worden gemaakt. Daarnaast ligt de duurzaamheidsambitie van Lefier hoog. De komende tien jaar gaat Lefier ongeveer 4.000 bestaande woningen door renovatie naar nul-op-de-meter brengen. "In al onze nul-op-de-meter woningen wordt geen gas gebruikt. Als corporatie in het aardbevingsgebied hebben wij natuurlijk een extra reden om onze woningen gasloos te maken", aldus De Boer. Andere redenen voor de nominatie zijn dat onder leiding van Lex de Boer de eerste aardbeving bestendige en energiezuinige woningen zijn gebouwd in de provincie Groningen en dat Lefier participeert in Warmtestad. De Green Leader Award is een initiatief van Dutch Green Building Council in samenwerking met PropertyNL en vastgoedbeurs PROVADA. De award is in het leven geroepen omdat de vastgoedsector weliswaar verduurzaamt, maar nog niet voldoende snel. Beslissers die lef en persoonlijk leiderschap tonen, kunnen met hun nieuwe, verfrissende inzichten het verschil maken en zodoende een krachtige impuls geven aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Het publiek bepaalt wie van de vijf genomineerden de award krijgt. Stemmen kan tot 24 mei via www.greenleaderaward.nl.

Auteur

Paul Abrahams