Tineke Verjans wint Heel Hesseln Bakt

OOSTERHESSELEN

De komst van veel vrouwen maakte het zaterdag gezellig druk tijdens de Ladies Night in de Hesselerhof. Hoogtepunten in Oosterhesselen waren Heel Hesseln bakt en de modeshow.

Door Mayke Bos Liefst twintig taarten werden getest op uiterlijk, smaak en ingrediënten door drie juryleden. Voormalig eigenaar Martin van der Wansem van ijssalon Talenti in Gees, zijn opvolger Gerlinde Bosman en journaliste Esselien de Groot hadden de eer om al deze lekkernijen te proeven. Op een lange tafel stonden twintig prachtige creaties, waar de bezoekers van de Ladies Night een stukje van konden proeven. Eén van de twintig deelnemers aan de wedstrijd is Tineke Verjans (53) uit Oosterhesselen. “Wat een huisvlijt, hè? Ik heb er zelf ook één gemaakt, maar die staat in de diepvries. Het is namelijk een ijstaart”, vertelt ze. De bescheiden taartenbakster biecht op dat ze eigenlijk niet mee had willen doen aan een wedstrijd, maar omdat ze het initiatief zo leuk vond heeft ze er toch aan bijgedragen.

Intolerantie

Verjans bakt vaker lekkernijen en heeft verschillende specialiteiten. “Ik maak ook soms een havermout appelcake. Meestal lactosevrij in verband met een intolerantie, maar thuis moedigden ze me aan om mijn ijstaart te maken.” De ijstaart bevat mokka, schuim en lekker veel suiker. De taartenbakster verwacht niet dat haar creatie hoge ogen gaat gooien bij de jury, want het is naar eigen zeggen slechts een recept van internet en iedereen kan de taart maken. “Sommige mensen hebben eerst drie proeftaarten gemaakt”, zegt ze. Toch heeft ze wel een klein geheimpje. “In de jury zitten in ieder geval twee ijsliefhebbers, dus misschien kunnen ze het wel waarderen.” Een tweede hoogtepunt van de avond was de modeshow, waar dertien modellen gevarieerde kleding en accessoires toonden van AtHipp en Optie 11 uit Dalen, Trendy Coevorden en Ria Zijnge uit Oosterhesselen. Deze show werd met grote belangstelling gevolgd door het publiek, dat achteraf in de gelegenheid werd gesteld om de geshowde kledingstukken te kopen.

Veel publiek

Ook de prijsuitreiking van Heel Hesseln bakt kon rekenen op veel publiek. De Groot voerde het woord namens de jury. “Wij hebben het genoegen gehad om twintig soorten taart te proeven. Dat is geen kleine opgave. Voor mij het komende half jaar geen taart meer”, grapt ze. De winnende taart is ‘verrassend en ook afwijkend van de andere creaties’. “Het is namelijk een ijstaart van Tineke Verjans”, klinkt het verlossende woord. Verjans reageert erg verrast. “Dit had ik niet aan zien komen, maar hoe leuk is dit!” Fotoserie: www.facebook.com/zuidoosthoeker.

Auteur

Redactie