Joost Hindriks wint Lenteloop in Emmen

EMMEN/SCHOONEBEEK

Liefst 226 deelnemers liepen zaterdag de Lenteloop. E.A.C. De Sperwers-atleet Joost Hendriks uit Schoonebeek won de hoofdafstand bij de heren en atlete An Bennema won bij de dames.

De Lenteloop was na de FS Hondsrugcros en de Rietplasrun de laatste en beslissende wedstrijd van het Sperwers-loopcircuit. Na de 1 en 2 kilometer voor de jeugdige en VB-atleten werden de tien en vijf kilometer atleten weggeschoten. Na twee kilometer hadden Jan Venhuizen en Hindriks zich aan de kop van de wedstrijd genesteld en was al duidelijk dat zij beiden voor de zege gingen strijden. In de loop van de wedstrijd kon Venhuizen toch het tempo van Hindriks niet bij houden en werd het gat geslagen. Hij finishte in een tijd van 34.07 minuten. Venhuizen kwam 43 seconden na hem over de eindstreep.

Auteur

Redactie