Turnsters TVC Coevorden doen mee om prijzen

COEVORDEN

De tweede plaatsingswedstrijd was zaterdag in Hollandscheveld voor de turnsters van TVC uitkomend in de vierde divisie. In de eerste wedstrijd mochten Tessa Geerdink, Maud Pielage, Megan Scheerhoorn en Isabel Slomp aantreden.

Tessa turnde een constante wedstrijd met een prachtige sprong en brugoefening. Op brug werd zij eerste en plaatste zich hiermee voor een toestelfinale. In het eindklassement werd zij vierde. Maud liet ook mooie oefeningen zien, waaronder een mooie sprong. Zij werd achttiende. Isabel liet ondanks de zenuwen een mooie vloeroefening zien en behaalde de 27e plaats. Megan zat lekker in de wedstrijd en gooide hoge ogen met haar brugoefening, die werd beloond met een score van 14.500 waardoor ze eerste werd op dit onderdeel. Zij behaalde in het totaalklassement een derde plaats en ging met de bronzen medaille naar huis. In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Lotte de Jonge. Tijdens de warming-up gleed zij van de brug en de schrik zat er goed in. Op de eerste twee onderdelen brug en balk zat Lotte niet goed in de wedstrijd. Zij wist zich terug te vechten en behaalde op het onderdeel vloer en sprong de hoogste score, waardoor ze toch nog met de zilveren plak naar huis ging.

Toestelfinales

In wedstrijd drie was het de beurt aan Lieke Verweij, Alana van der Meer en Isis Goslinga. Lieke liet een prachtige brug- en vloeroefening zien en wist zich met deze onderdelen te plaatsen voor de toestelfinales. Lieke behaalde na het turnen van haar tweede wedstrijd en mooie vierde plaats. Alana en Isis waren deze wedstrijd aan elkaar gewaagd en turnden op een constant niveau. Alana behaalde op vloer een score van 14.750 en werd op dit onderdeel eerste en is geplaatst voor de toestelfinales. Isis eindigde op dit onderdeel als tweede, waarmee ze zich ook wist te plaatsen. Isis plaatste zich ook nog voor de onderdelen brug en sprong en behaalde een keurige vierde plek. Alana heeft zich ook op het onderdeel sprong weten te plaatsen en behaalde een zesde plaats in het eindklassement. In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Jaily Winter, Esmee Klasen, Noa van Ewijk, Eline Veenstra, Rajana Tsatsajeva en Mandy Bosman. Rajana zat goed in de wedstrijd en liet mooie oefeningen zien waarmee zij zich op vloer balk en brug wist te plaatsen voor de toestelfinales en ze behaalde een vierde plek. Esmee liet een mooie brugoefening zien en wist zich ook met dit onderdeel te plaatsen. Zij werd twaalfde. Eline liet een mooie sprong en vloeroefening zien en behaalde de tiende plaats. Noa behaalde de eerste plaats op balk en wist zich samen met de onderdelen sprong en vloer te plaatsen. Zij eindigde op de vijfde plaats. Mandy liet zich ook zien op sprong en vloer en wist zich ook voor deze onderdelen te plaatsen. Zij werd achtste in het eindklassement. Jaily Winter mocht deze wedstrijd beginnen op vloer en zat er direct lekker in. Op sprong behaalde zij de eerste plaats. Na het laten zien van nog een mooie brug- en balkoefening waar zij derde op werd, wist ook zij zich te plaatsen voor de toestelfinales. In het eindklassement werd Jaily tweede en zij ging met de zilveren plak naar huis. Ook heeft zij zich hiermee weten te plaatsen voor de provinciale kampioenschappen op 8 april in Hoogeveen.

Auteur

Redactie