Judo: gebroeders Kugel uit Erica op dreef

ERICA

De 12-jarige judoka Ruben Kugel, die recent eerste is geworden bij de Drentse districtskampioenschappen, is derde geworden tijdens de nationale titelstrijd in Tilburg. Ruben treedt hiermee uit de schaduw van zijn drie jaar oudere broer Jurrien, die zijn tweede Europa Cup Cadets heeft afgewerkt. Beide judoka's uit Erica komen uit voor Judo Instituut Noord.

Jurrien Kugel is onlangs door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor de Europa Cup Cadets, nadat hij zich had bewezen tijdens de meetmomenten. Afgelopen weekend stond Jurrien in Zagreb op de tatami. Hij werd daar negende en liet 62 judoka’s achter zich. Jurrien maakt nog altijd kans op deelname aan een van de drie belangrijkste toernooien van het jaar: de Europese titelstrijd, de mondiale titelstrijd of de EYOF.

Auteur

Redactie