Doorloper met Luuk Meppelink: 'Ik werk aan de wegen'

DALERVEEN

Luuk Meppelink (61) woont in Dalerveen. In dat dorp is hij al ruim 25 jaar beheerder van dorpscafé Boerhoorn. Lees veel meer over de aimabele Dalervener in deze editie van de rubriek Doorloper.

Een relatie? “Ja, met Jannie. We hebben een dochter (Sigrid) en een zoon (Edwin).” Dalerveen is voor mij... “Een mooi en rustig dorp.” Als ik de baas van Dalerveen zou zijn, dan… “Zou ik meer goedkope koopwoningen of in ieder geval meer huurwoningen bouwen.” Vroeger ging ik altijd stappen in... “Coevorden. Bij Jutstra.” Als mijn favoriete club DSC’65 wint, dan... “Ben ik als beheerder van de kantine van sportvereniging DSC’65 in mijn nopjes.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was… “Anita. Een meisje uit Rotterdam. Een paar keer per jaar was zij ‘op Dalerveen’.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb weet ik nog goed… “Dat was nog niet zo lang geleden toen ik met een sjoelwedstrijd een mooie ‘oei-oei vogel’ kreeg.” En dat ik huilde ook… “Dat mijn eerste kleinkind in Rotterdam een paar maanden na de geboorte aan de hart-longmachine lag.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is… “Boeken lees ik alleen tijdens de vakantie en dan maakt het mij eigenlijk niet uit welk boek dat is.” Je kunt me wakker maken voor… “Alles. Als het maar leuk is.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is... “Met de kleinkinderen fietsen of ik kleed mij om voor het werk in dorpscafé Boerhoorn.” Als ik niet in Dalerveen zou wonen, dan… “Dan zou ik alsnog een woning daar nemen.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Ik denk hier meer aan personen en dat zijn de mensen die in de zorg werken.” Wat ik vroeger wilde worden, is… “Ik had geen idee. We hadden thuis een boer en een timmerman. Ik moest dus automonteur worden. Handig.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… “Medewerker bij de provincie Drenthe. Ik verricht werk aan de wegen en dat bevalt me goed. Het is leuk werk.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is… “Samen met jongens naar schaatswedstrijden kijken in het buitenland of in Heerenveen.”

Meedoen

Ook meedoen aan deze rubriek Doorloper? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar de redactie van uw weekblad: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie