Raoul Schaapman wint voorleeswedstrijd gemeente Emmen

EMMEN

Raoul Schaapman van basisschool De Vlonder in Emmen heeft woensdag de finale van de voorleeswedstrijd van de gemeente Emmen gewonnen. Hij las een fragment voor uit het boek 'Operatie zeer ernstige ramp' van Tosca Menten. Schaapman vertegenwoordigt op woensdag 12 april de gemeente Emmen tijdens de provinciale finale in de Schalm in Assen.

Uiteindelijk bleven drie finalisten over die streden om de titel Voorleeskampioen van de gemeente Emmen. Sem van de Weg van de Emmer Groen van Prinstererschool en Dianca Veenstra van De Bascule in Nieuw-Amsterdam kwamen - samen met Schaapman - uit in de eindstrijd. De jury in Emmen bestond uit Jan Baptist, Marchien Brons en Tim Smit. Zij letten onder meer op uitspraak, verstaanbaarheid, tempo en contact met het publiek.

Auteur

Redactie