Vrijwilligers en bestuurder klussen bij Treant

WEITEVEEN/EMMEN

Een opgeknapte tuin in Weiteveen en een begin van een belevingstuin in Emmen. Dat waren zoal de klussen die vrijwilligers vrijdag en zaterdag klaarden op zes locaties voor verpleeg- en ouderenzorg van Treant Zorggroep tijdens NLdoet.

Tientallen vrijwilligers staken hun handen uit de mouwen. Een van hen was voorzitter raad van bestuur van Treant Carla van de Wiel. Zij hielp met het opknappen van de tuin bij Veltman in Weiteveen. “Vrijwilligers zijn voor de cliënten en patiënten van onze locaties van onschatbare waarde”, zegt Van de Wiel. “Het is prachtig om te zien dat ook tijdens NLdoet mensen zich belangeloos inzetten voor onze cliënten. Wij zien de bijdrage van onze vrijwilligers als een waardevolle toevoeging aan onze zorgverlening. De klus bij Veltman grijp ik aan om mijn waardering voor onze vrijwilligers te uiten én om in contact te komen met onze cliënten van Veltman. Ik vind het belangrijk om te laten zien voor wie we het als zorggroep allemaal doen.”

Onderhoud

In Veltman - woonvorm voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen - was de voortuin van het activiteitencentrum aan onderhoud toe. Door de inzet van de vrijwilligers kunnen de bewoners voortaan genieten van een tuin die alle seizoenen in bloei staat. Bij het Emmer woonwijkcentrum Holtingerhof maakten vrijwilligers vrijdag een start met een belevingstuin. Hier kunnen bewoners de planten, struiken, groente en kruiden straks zien bloeien, ruiken en voelen. De belevingstuin is goed toegankelijk - ook met rolstoel en rollator - en wordt voor mensen met dementie een zogeheten zintuiglijke belevenis.

Auteur

Redactie