Film Noorder Dierenpark in het Drents Archief

EMMEN/ASSEN

In de maand maart draait in het Drents Archief, in Assen gevestigd, een gratis film over het voormalige Noorder Dierenpark in Emmen.

De nostalgische beelden laten de veranderingen tussen de jaren ’30 tot en met de jaren ’70 zien. Van het aaien van de olifanten tot het klimmen en klauteren in de speeltuin. De filmcompilatie is doorlopend te bekijken in de Digilounge van het Drents Archief. De compilatie start met beelden uit 1935, het jaar waarin het park onder leiding van Willem Oosting, is opgericht. Het park huisvestte een diversiteit aan dieren. Ezels, geiten en papegaaien maar ook een luipaard en een bruine beer. De film over het Noorder Dierenpark is in maart doorlopend te bekijken in de Digilounge van het Drents Archief. De toegang is gratis.

Auteur

Redactie