Turnbroers Boerrigter na één ronde al klaar voor NK

EMMEN

De turnbroers Lars (22) en Jorn (19) Boerrigter uit Emmen waren zondag zeer succesvol tijdens hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het NK turnen in Volendam.

Beide broers, uitkomend in de seniorklasse eerste divisie, zijn hiermee nu al verzekerd van een plek in de meerkampfinale op het NK in juni. Ook hebben ze al de nodige tickets voor meerdere toestelfinales. Lars en Jorn zijn dit jaar voor het eerst, noodgedwongen, aangesloten bij RKDOS Kampen. Noodgedwongen, omdat het duo van mening is dat de noodzakelijke turnvoorzieningen in Emmen ontbreken. Lars werd tweede met een halve punt minder – 74 punten in totaal – dan winnaar Thijs Oosterling uit Zwijndrecht. Broer Jorn eindigde met een persoonlijk record van 73.5 punten op de derde plek. Op 8 april vindt de tweede kwalificatiewedstrijd plaats in Leusden.

Auteur

Redactie