Emmer brillenzaak oplossing voor lange wachttijden ziekenhuis

EMMEN

Door het tekort aan oogartsen lopen de wachttijden voor nieuwe afspraken op. Voor het Scheper Ziekenhuis van Treant Zorggroep in Emmen is de toegangstijd voor nieuwe patiënten inmiddels opgelopen tot meer dan twaalf maanden.

Om als schakel tussen huisartsen en oogartsen te fungeren heeft brillenzaak Greving & Greving in Emmen zijn afdeling oogmeting en optometrie uitgebreid en een afdeling orthoptie geopend. Een orthoptist is werkzaam in de oogheelkunde en onderzoekt en behandelt zaken als scheelzien, lui oog, en slechtziendheid bij vooral kinderen. Orthoptist Jacqueline Bos is het team van Greving & Greving komen versterken.De afdeling optometrie is uitgebreid met apparatuur die scans maakt van de binnenkant van het oog. Deze scans kunnen rechtstreeks worden doorgestuurd naar een huisarts en/of oogarts.

Auteur

Redactie