Eerste opening Atelier Ton ter Linden in Sleen

SLEEN

Het brinkdorp Sleen is weer een paar kunstenaars rijker. Afgelopen oktober vestigden de tuinontwerpers/kunstenaars Ton ter Linden en Gert Tabak zich aan de rand van het dorp.

Kunstschilder Ton ter Linden is vooral bekend geworden door zijn tuinencomplex in Ruinen en Gert Tabak werkt als redacteur bij Noorderland, Eden magazine en incidenteel bij andere bladen zoals Landleven en Groei & Bloei.

Kunst

De afgelopen maanden hielden de heren zich bezig met het opknappen en inrichten van woonhuis, kantoor, tuin en atelier. Nu is de klus geklaard en kunnen ze zich weer richten op het creëren van kunst. Van Ter Linden zijn er aquarellen en pastels te zien en Tabak showt grote schilderachtige foto’s van natuur en tuin en een paar bronzen beelden. Onderwerpen in het werk van Ter Linden zijn bloemenarrangementen, landschappen en stillevens. Hij werkt op een impressionistische, spontane manier. Belangstellenden kunnen - tijdens de Open Atelier Dagen in de gemeente Coevorden - langskomen op zaterdag 11 en zondag 12 maart van 11.00 tot 17.00 uur. Meer: www.oad-drenthe.nl.

Auteur

Redactie