Feestelijke Vrouwendag in Coevorder brede school Som: foto's

COEVORDEN

In de Coevorder brede school Som was het woensdagmorgen feest. Ongeveer 35 vrouwen van zeven verschillende culturen vierden er samen Internationale Vrouwendag.

Binnen veel culturen is deze dag een grote feestdag voor de vrouwen. Vrouwen uit families komen bij elkaar en dansen en eten met elkaar. In sommige landen geven de mannen een presentje of een bloem aan de vrouwen uit hun familie. Er werd wat lekkers meegenomen en de koffie en thee stonden woensdag al klaar in het onderkomen. De brede school heeft samen met Humanitas en Maatschappelijk Welzijn Coevorden het initiatief genomen om met elkaar wel iets te organiseren op deze feestdag voor vrouwen uit Coevorden.

Vol verbazing

Er werden nieuwe contacten gelegd en er werd vol verbazing met elkaar gesproken over de verschillen in de viering van 8 maart. Er zijn ideeën ontstaan om gezamenlijk te gaan koken in de brede school en om tijdens een koffieochtend Turkse koffie met elkaar te maken en te drinken. Er is ook over een idee gesproken om in november een multicultureel feest in Coevorden te organiseren. Tonia Wind uit Dalen gaat dit verder oppakken met de vrouwen die enthousiast zijn geworden. Met een volle buik van al het lekkers en met het zweet op het voorhoofd van het dansen vertrokken alle vrouwen tegen 12.00 uur om hun kinderen op te halen van school.

Auteur

Redactie