Leerlingen Esdal naar Model European Parliament

EMMEN

Deze week vindt in de raadzaal van het gemeentehuis in Emmen de jaarlijkse lokale ronde voor het Model European Parliament (MEP) plaats. De vwo-leerlingen van het Esdal College krijgen de kans om mee doen aan MEP.

Bij MEP worden leerlingen ingedeeld in commissies, waarmee zij gaan discussiëren over actuele aspecten in de samenleving, zoals de vluchtelingenkwestie. De MEP-week begint met een debattraining en een excursie naar Den Haag, waar de leerlingen een rondleiding krijgen in de Tweede Kamer. Daar leren de leerlingen alles over debatteren en resoluties opstellen. Aan het einde van de MEP-week op 10 maart gaan de leerlingen debatteren in een plenaire zitting in het gemeentehuis van Emmen. Hierbij proberen de commissies hun zelfbedachte resolutie aan te prijzen, met als doel de doorvoering van hun plannen.

Auteur

Redactie