Germanicus naar verdiende zege in Zuidbroek

COEVORDEN

Germanicus mocht zondag op bezoek bij ZNC in Zuidbroek en boekte een verdiende zege. Germanicus was moeizaam aan de tweede seizoenshelft begonnen, maar was zondag sterker dan de thuisclub. Het enige verwijt dat de ploeg zich mocht maken was dat het verschil niet groter was dan uiteindelijk twee goals: 1-3.

Germanicus begon sterk aan de wedstrijd en de eerste grote kans was voor Marco Cremer. Cremer kwam, na een goede aanval en overstap van Kreeft, vrij voor de doelman van ZNC. In eerste instantie pareerde de doelman goed en ook in tweede instantie wist Cremer niet te scoren. Germanicus hield druk op het doel van ZNC en de thuisploeg probeerde met lange ballen hier onderuit te komen. Na een goed half uur kwam ZNC beter in het spel en direct bij de eerste kans was het raak. Een goede steekbal kwam bij de spits van ZNC terecht en hij rondde goed af. De 1-0 was tegen de verhouding, maar niemand in Zuidbroek die daarmee zat. Even later stonden beide ploegen met tien man. Een akelige overtreding op Harm Hindriks ontlokte bij hem een reactie en hij duwde de speler van ZNC omver. Scheidsrechter Douma nam de juiste beslissing en stuurde beide spelers weg. Germanicus leek voor rust nog orde op zaken te stellen. Kreeft schoot goed de 1-1 binnen, maar op aanraden van de grensrechter van ZNC werd deze treffer wegens buitenspel afgekeurd.

Aangeslagen

Na de pauze bracht trainer Prins Kain Hoogeveen in het veld voor de aangeslagen Schuiling. Hoogeveen is één van de jonge talentvolle spelers van Germanicus en viel goed in. Germanicus probeerde snel op 1-1 te komen en dat lukte. Een goede aanval bracht Marco Verhoef vrij voor de keeper en hij bracht met een mooie boogbal de stand in evenwicht. Drie minuten later was de 1-2 een feit. Verhoef legde goed terug op Roelof van Dijk en zijn schot trof doel. Hierna had Germanicus een paar uitstekende kansen op de 1-3 maar ging het te slordig met deze kansen om zodat ZNC in de wedstrijd bleef. Hoogeveen had een goede kans op de 1-3, maar kwam te ver naar de buitenkant. Germanicus trof nog een keer de paal en een goal van Roelof van Dijk werd afgekeurd. ZNC gooide nog een keer alles naar voren, maar doelman Beugelink hield zijn doel goed schoon door een van richting veranderd schot goed te keren. Uiteindelijk kwam de 1-3 er toch. Kreeft bood Roelof van Dijk een niet te missen kans en dat deed hij dan ook niet. Germanicus boekte een verdiende overwinning en mag zaterdagavond in Beilen proberen dit goede resultaat een vervolg te geven.

Auteur

Redactie