Gemeente Emmen in gesprek over invulling Drommedaar

EMMEN

De gemeente Emmen is in gesprek met twee ondernemers die plannen hebben voor het voormalige restaurant De Drommedaar naast de entree van het oude dierenpark. De komende weken werken de ondernemers hun plannen verder uit. Op basis daarvan wil de gemeente een definitieve keuze maken.

Wethouder Jisse Otter vindt het belangrijk dat dit traject zorgvuldig gebeurt: “De Drommedaar is een belangrijk en beeldbepalend pand in het centrum. Een plek die niet alleen nu maar zeker naar de toekomst steeds belangrijker wordt, als de ontwikkeling van het creatief mensenpark meer vorm krijgt. Een goed eindresultaat staat daarom voorop.” Eind vorig jaar is de gemeente een openbare selectieprocedure gestart om een professionele vernieuwende horecaondernemer te vinden voor De Drommedaar. Tijdens deze procedure is veel belangstelling getoond, maar zijn geen inzendingen ingediend die voorzien waren van een uitgewerkt plan dat voldeed aan de vraag. Wel heeft de procedure ertoe geleid dat de gemeente met twee geïnteresseerde ondernemers in gesprek is. Zij krijgen nu alsnog 4 weken de tijd een ondernemingsplan uit te werken. Daarna wordt aan de hand daarvan een definitieve keuze gemaakt.

Auteur

Redactie