Spiegelkarpers uitgezet in Coevorder gracht: foto's

COEVORDEN/ZWOLLE

In de zogeheten Coevorder parkgracht zijn zaterdag 27 spiegelkarpers uitgezet. Dit project ontstond uit een samenwerking tussen hengelsportvereniging TOP (Tot Ons Plezier) Coevorden en studenten van AOC de Groene Welle uit Zwolle. Het natte weer mocht de pret zaterdag niet drukken. Leden van de hengelsportvereniging en andere belangstellenden waren dan ook volop aanwezig bij het bijzondere moment.

Beide partijen startten de samenwerking in september 2015. Dat was nadat Hans Hellendoorn - bestuurslid van de Coevorder hengelsportvereniging - de studenten van de Zwolse opleiding had benaderd. Het ‘opkweken’ van vis is onderdeel van de lesstof. “Ook is de nauwe samenwerking een goed leerproces voor vooral de studenten”, stelt Hellendoorn.

Toekomst

“Omdat de karpers op school zijn opgekweekt, zijn het bijzondere vissen met elk een uniek schubbenpatroon”, zegt student Anne Lamberink. “Deze bijkomstigheid kan ons helpen bij verdere monitoring in de toekomst. Hierdoor kunnen we een goede indruk krijgen hoe de karper gedijt in het water van de hengelsportvereniging. Dit is ook de reden waarom de vissen eerst worden gefotografeerd en gewogen, voordat deze worden vrijgelaten in hun nieuwe omgeving.”

Auteur

Redactie