Leerlingen de Vlonder op pad met de ANWB

EMMEN

De kinderen van basisschool de Vlonder uit de Emmer wijk de Rietlanden hebben maandag meegedaan aan het verkeersveiligheid project Streetwise van de ANWB. Alle groepen hebben gisterochtend een gastles gekregen van medewerkers van de ANWB.

Er stonden vier onderdelen op het programma. In Toet Toet leerden de kinderen van groep 1 en 2 verkeersgeluiden herkennen en oefenden ze veilig oversteken. Er werd geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje. Tijdens Blik en Klik leerden de kinderen van groep 3 en 4 veilig oversteken, het belang van het dragen van de gordel en het gebruik van een kinderzitje. Hallo Auto leerde de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. De kinderen namen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een auto en mochten zelf remmen. Trapvaardig trainde de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in fietsvaardigheid over een uitdagend parcours.

Auteur

Redactie