Kenniscafé en politieke markt in Stenden Hogeschool

EMMEN

Nu het landelijke verkiezingscircus aardig op stoom raakt, buigt het Kenniscafé Emmen zich op woensdagavond 1 maart over de veelbesproken ‘crisis’ in de democratie. Want wat beweegt de politieke partij nog? Wat beweegt de kiezer? Dat zijn de vragen die deze avond centraal staan. Wat heeft de kiezer te kiezen en spelen ideologie en visie nog een rol? Daarover praten Merijn Oudenampsen en Martin Rosema de bezoekers bij.

Merijn Oudenampsen is socioloog en politicoloog en promoveert medio 2017 aan de Universiteit Tilburg. Hij gaat vanuit zijn specialisatie en onderzoek naar politieke partijen en partijvorming in op de vraag ‘Wat beweegt de partij?’ Martin Rosema is als politicoloog verbonden aan de Universiteit Twente en doet onderzoek naar verkiezingen en referenda. Hij gaat in op de vraag: ‘Wat beweegt de kiezer?’ Het Kenniscafé is op woensdag 1 maart vanaf 19.30 uur in Stenden Hogeschool aan de Van Schaikweg in Emmen. Entree kost 7,50 euro. Aanmelden is gewenst via www.kenniscafe-emmen.nl.

Politieke markt

Het Kenniscafé Emmen houdt ‘s middags op dezelfde locatie vanaf 14.00 uur een politieke markt met tien kandidaat-kamerleden. De markt is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van het Esdal College, Hondsrug College en Carmelcollege. De opening wordt verricht door dagvoorzitter Auk Nijhof. Thema’s tijdens de politieke markt zijn perspectief op werk voor jongeren, onderwijs, vluchtelingen, zorg, leenstelsel, pensioen en onderwijs.

Auteur

Redactie