Handbalheren Hurry-Up presteren het onmogelijke

EMMEN/ZWARTEMEER

De handbalheren van Hurry-Up hebben zich zondag ten koste van het Slowaakse MSK Povazska Bystrica geplaatst voor de kwartfinale van de EHF Challenge Cup.

De ploeg uit Zwartemeer won in Sporthal Angelslo, in de gelijknamige Emmer wijk, met 32-19. Dat terwijl een week eerder de formatie van trainer Martijn Vlijm kansloos ten onder ging in Slowakije: 30-19. Hurry-Up speelde met alle remmen los, maar moest dat ook wel. De alles of niets-tactiek van trainer Vlijm - in balbezit de keeper naar de kant voor een veldspeler om zo een overtalsituatie te creëren - pakte goed uit. De Zwartemeerders rustten met 17-10. Na rust ging Hurry-Up verder waar het gebleven was. De Slowaken kregen maar geen grip op deze kamikazetactiek. Ronald Suelmann werd topscorer met dertien treffers.

Auteur

Redactie