Toneelvader Bram van der Vlugt in Atlas Theater

EMMEN

Na het bejubelde ‘Mr. Green’ is Bram van der Vlugt (82) te zien als ontroerende vader in een indringend stuk met teksten van onder meer Arnon Grunberg, Ramsey Nasr, Tommy Wieringa, Arthur Japin en Thomas Verbogt.

‘Vaders & Zonen’ komt voort uit een reis. In een busje van New York naar Los Angeles schreef acteur Thijs Prein brieven met genoemde, gerenommeerde schrijvers. Het thema: de relatie tussen vader en zoon. Geïnspireerd door de briefwisseling ontstond dit theaterstuk over het maken van de juiste keuzes en het zoeken naar vaderlijke erkenning.

Repeteert

De vader in deze voorstelling is tachtig jaar geworden. Ooit was hij acteur, maar hij mag zijn beroep al jaren niet meer uitoefenen. Toch repeteert hij met zijn zonen elke dag scènes uit ‘King Lear’, het mooiste stuk van Shakespeare. Tijdens het spelen komen de geheimen van het verleden naar boven. Is deze vader ‘wie hij zegt dat hij is’? ‘Vaders & Zonen’ is op donderdag 2 maart vanaf 20.00 uur te zien in het Atlas Theater. Zie www.atlastheater.nl voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren.

Auteur

Redactie