Grote modelspoorbeurs in Hampshire Hotel

EMMEN

MSC Emmen houdt op zaterdag 4 maart een grote modelspoorbeurs in het Emmer Hampshire Hotel. Er zijn modelbanen te zien in diverse spoorbreedtes en met verschillende thema’s.

Daarnaast - voor de liefhebbers van vrachtwagens - is er een grote demonstratiebaan van modelbouwvereniging De Vrije Truckers met radiografisch bestuurbare vrachtauto’s. Ook zijn er op schaal nagebouwde oude markante gebouwen te zien, zoals deze vroeger in Emmen stonden. Deze miniaturen zijn gemaakt door Dick de Vries uit Emmen. Zoals altijd is een belangrijk onderdeel van beurs de vele meters aan stands van deelnemers uit Nederland en Duitsland, met een ruime keuze aan modelspoormateriaal van diverse merken.

Rangeerbaan

Ook onderdelen zoals materiaal om de baan aan te kleden, modelauto’s en gereedschappen worden voor het voetlicht gebracht. Voor de kinderen is er een rangeerbaan waar ze op kunnen rijden om een diploma te halen. Zij kunnen daarnaast kleuren en filmpjes bekijken. Ook is er een grote stad van Lego met een spoorbaan. De beurs is op zaterdag 4 maart van 10.00 tot 15.00 uur aan de Van Schaikweg 55. Entree kost 3,50 euro en voor kinderen tot 12 jaar wordt 1,50 euro betaald. Meer informatie staat op de website www.msc-emmen.nl.

Auteur

Redactie