Bart Breunesse officieel verbonden aan twee kerkelijke gemeenten

AALDEN/ZWEELOO

/GEES - De protestantse kerken van Aalden (ook het buurdorp Zweeloo valt onder deze kerkelijke gemeente, red.) en het nabije Gees hebben officieel een gezamenlijke nieuwe predikant. Dat is Bart Breunesse (57) uit Hardenberg. De vijftiger was de laatste 4,5 jaar predikant van de protestantse kerkelijke gemeente in Dedemsvaart. Aalden en Gees zochten vorig jaar eendrachtig naar een nieuwe dominee.

De Overijsseler werd zondagmiddag officieel verbonden aan beide gemeenten tijdens de verbintenisdienst in de kerk in Aalden. Voorganger tijdens de dienst was Bernadette de Groot, die Breunesse bevestigde als predikant. Daarna nam de Hardenberger de dienst over als dominee. Zo hield hij een preek.

Kansel

Breunesse werd 'pas' op latere leeftijd predikant. Hij komt voort uit een ondernemersfamilie en was eigenaar van een schilderswinkel. Breunesse rondde een deel van zijn opleiding tot predikant af in de kerkelijke gemeente van Rodeschool. Daarna stond hij op de kansel in Gramsbergen. Tussen 2008 en 2012 was Breunesse krijgsmachtpredikant bij de Koninklijke Marechaussee. 'Een oude wens die in vervulling ging', liet hij destijds optekenen in het Reformatorisch Dagblad.

Auteur

Redactie