Coevorder cloutverschieting 'groot succes'

COEVORDEN

De Coevorder handboogvereniging De Veerkracht Coevorden hield recent de eerste cloutverschieting bij de club, waarbij ook deelnemers van andere verenigingen uit de regio van de partij waren.

Cloutschieten is een van de minder bekende disciplines van het handboogschieten en een overblijfsel uit de middeleeuwen, bedoeld om te oefenen op lange afstanden. In tegenstelling tot normale schietwedstrijden op zogeheten doelpakken wordt bij een cloutverschieting de wedstrijd naar een weiland verplaatst, waarbij deelnemers vanaf verschillende afstanden - respectievelijk 50, 95, 125 en 165 meter (afhankelijk van leeftijd en soort boog, red.) - hun pijlen zo dicht mogelijk bij een paaltje met een vlag proberen te laten landen. Dit lukt niet in de normale schiethouding en daarom werd op de grens met Duitsland in de lucht geschoten. Met 26 deelnemers van vier verschillende verenigingen - waaronder Agilaz uit Tiendeveen, Triskelion uit Meppel en ABC Taxus uit Arnhem - was de cloutverschieting in Coevorden een groot succes volgens de organisatie.

Auteur

Redactie