Leerlingen van Hesselanden schrijven beste filmscript | video

EMMEN

De kinderen van obs de Brink - locatie Hesselanden - in Emmen hebben - in samenwerking met schooljeugd van obs de Barg - een prijs gewonnen bij het Unicef Kinderrechten Film Festival. Met de film Verkeerde Handtekening sleepten zij de prijs binnen voor beste script.

Jouw eigen, heftige en waargebeurde verhaal laten zien in een film is waar kinderen uit tien opvanglocaties hard aan hebben gewerkt. Samen met bekende Nederlanders vertelden de kinderen hun eigen verhaal op een emotionele en ludieke wijze. De tien films gingen begin deze maand in première in Pathé Tuschinski in Amsterdam. Het filmfestival was onderdeel van de Week van het Vergeten Kind, waarin de Stichting aandacht vraagt voor 7000 kinderen die opgroeien in een maatschappelijke- of vrouwenopvang. Het thema van de kinderen uit Emmen is het kinderpardon. De kinderen acteren, filmen en regisseren zelf. Locatieleider Maja Zuideveld van de locatie Hesselanden: “We zijn er trots op dat onze kinderen maatschappelijke onderwerpen kunnen aanroeren en dat zij communiceren met gebruik van nieuwe media.” https://youtu.be/zv8hEvRO1zs

Auteur

Redactie