Gemeente Emmen pakt zwerfafval aan

EMMEN

Iedereen ziet het wel eens: verdwaalde snoeppapiertjes, kassabonnetjes en flesjes langs de weg. Om dit zwerfafval de komende jaren flink te verminderen heeft de gemeente Emmen een plan van aanpak voor vastgesteld dat tot 2022 duurt.

Met dit plan wil de gemeente samen met bewoners, scholen, bedrijven en andere gebruikers van de openbare ruimte aan de slag. Een schone en leefbare openbare ruimte is immers een verantwoordelijkheid van iedereen, stelt de gemeente. De gemeente Emmen ontvangt hiervoor tot 2022 jaarlijks 128.000 euro subsidie uit het zogenoemde afvalfonds. Een van de maatregelen is om scholen, horeca en winkeliers een rol te geven in het zwerf-afvalvrij houden van hun directe omgeving. Voorlichting, goed voorzieningen, handhaving en het promoten van zwerfafvalopruimacties moeten ervoor zorgen dat iedereen zich inzet voor een schone omgeving. De Emmer wethouder René van der Weide: “De rommel langs de weg is voor veel mensen één van de grootste ergernissen. Daar kunnen we met elkaar meer aan doen. We moeten samen aan de slag om de openbare ruimte schoon te houden.”

Auteur

Redactie