Wim Opten en Christien Koning winnen Rietplasrun

EMMEN

Wim Opten van S.V. Veendam en Christien de Koning van loopgroep Stigter wonnen zaterdag de hoofdafstand van de - voor de vierde keer gehouden - Rietplasrun.

Opten kwam, zag en overwon de acht kilometer. Deze tweede wedstrijd van het Loopcircuit van E.A.C. De Sperwers ging over een selectief parcours op en rondom de Grote Rietplas met zandpaden, gras, heuvels en strand. Nadat Opten eenmaal de koppositie had genomen stond hij deze niet meer af en breidde hij geleidelijk zijn voorsprong op de Schoonebeker Joost Hindriks uit en ging in een tijd van 29.19 minuten over de finish. Bij de dames was de eerdergenoemde Christien Koning de snelste in een tijd van 36.46 minuten, bijna een minuut sneller dan senior HAC ’63-atlete Ilona Stille. Op 18 maart wordt het E.A.C. De Sperwers loopcircuit afgesloten met de Lenteloop op en rond de atletiekbaan in Emmen.

Auteur

Redactie