Handbalmannen E & O vieren kampioenschap eredivisie

EMMEN

De mannen van E & O vierden zaterdagavond het kampioenschap van de eredivisie. Emmen en Omstreken was thuis te sterk voor Houten: 26-24. De ruststand was nog 11-12 in het voordeel van de gasten.

Na een overtreding op de doelman van Houten kreeg René Jaspers - de zoon van topbiljarter Dick Jaspers - rood. Even later kwam E & O terug tot 17-18 en uiteindelijk op gelijke hoogte én voorsprong: 20-19. De voorsprong werd in het restant niet meer uit handen gegeven door de jonge Emmer ploeg. De equipe van trainer Edwin Kippers wil zich via de play-offs plaatsen voor de BeNe-League. Daarin krijgen de Emmenaren te maken met onder meer streekgenoot Hurry-Up uit Zwartemeer.

Wederopstanding

"De titel is voor E & O een bekroning op de wederopstanding van de vereniging", laat clubmanager Harwin de Jonge weten. "Enkele jaren geleden was onze club financieel gezien op sterven na dood. Karakter, clubliefde, honderd procent inzet en een eerlijk en duidelijk beleid hebben E & O teruggebracht naar de top van de eredivisie."

Auteur

Redactie