Gemeente Emmen organiseert isolatieveiling

EMMEN

De vereniging ‘SLIM wonen met energie’ en de gemeente Emmen organiseren samen een isolatieveiling voor inwoners van de gemeente Emmen. Inwoners kunnen hiermee collectief spouwmuur-, vloer- en dakisolatie en isolerende beglazing inkopen.

Wethouder René van der Weide: “Isoleren is een hele goede manier om energie te besparen en de energierekening te verlagen. Met een isolatieveiling kopen we met elkaar meer in, waardoor het isoleren goedkoper wordt. Zo heb je nog meer aan de opbrengsten.” Het werkt als volgt: isolatiebedrijven dienen hun offerte in en de beste aanbieders winnen de veiling. Woningeigenaren die willen isoleren en mee willen doen aan de veiling, schrijven zich in via de website: slimwonenmetenergie.nl/isolatieveiling. Woningeigenaren met een woning met energielabel D en lager en bouwjaar tot en met 1985 ontvangen binnenkort een brief over de isolatieveiling. Zij worden in het bijzonder benaderd, omdat veel van deze woningen vaak onvoldoende geïsoleerd zijn. Inschrijven kan tot 28 februari, waarna een afspraak volgt voor een adviesgesprek.

Auteur

Redactie