‘Spelen de beste leervorm’

EMMEN

Op 8 maart is er in het Emmer bruggebouw een inspiratiebijeenkomst voor professionals die met jonge kinderen werken. Het thema is: het kind als onderzoeker.

Albert Einstein zei het al: “Spelen is de beste vorm van leren.” En dat wordt onderschreven door professionals op voorscholen en in de onderbouw van basisscholen. Op 8 maart – van 19.00 tot 21.30 uur – organiseren De Kunstbeweging en de gemeente Emmen in het bruggebouw van het gemeentehuis een inspiratiebijeenkomst over dit onderwerp. Tijdens deze avond wordt er aandacht besteed aan verschillende manieren om spelenderwijs de ontwikkeling van het kind te stimuleren. De avond wordt verzorgd door Natasja de Kroon. Zij is afgestudeerd als orthopedagoog en al ruim twintig jaar actief in de kinderopvang en het onderwijs. Ze werkt onder meer vanuit het gedachtegoed van Reggio Emilia. Dit is een pedagogische opvatting – vernoemd naar de gelijknamige stad in Italië - die uitgaat van ‘wat kinderen al kunnen en zijn en niet van wat ze nog niet kunnen en zijn’.

Inzichten

De Kroon vertelt: “In mijn werk als trainer werk ik veel binnen het basisonderwijs en de kinderopvang. Jonge kinderen leren door te spelen. Daar zijn de professionals het wel over eens en wij willen die inzichten graag delen met de professionals in het werkveld in Emmen. Eerder hebben onderzoeksjournalist Mark Mierasen en theaterdocent Irma Smeegen ook al een inspiratiebijeenkomst geleid over dit onderwerp. En ik ben vereerd dat ik op 8 maart hieraan een vervolg mag komen geven.” Deelname is gratis maar niet onbeperkt, dus aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via info@dekunstbeweging.nl, onder vermelding van ‘Aanmelding: Het kind als onderzoeker’.

Auteur

Redactie