Studenten Drenthe College leggen CompTIA af

EMMEN

Drenthe College biedt haar mbo-studenten netwerkbeheer de mogelijkheid om naast het mbo-diploma extra, internationaal gewaardeerde, certificaten te halen.

Het team Media en ICT is onlangs CompTIA Authorized Academy geworden en onder die vlag kunnen de studenten examen doen in twee deelcertificaten op hardware gebied: Hardware/Core (220-901) en Operating Systems (220-902). Daarmee halen ze een certificaat binnen dat hun mbo-diploma met een dikke plus opwaardeert en waarvoor ook buiten Nederland waardering is. In Engeland en Amerika kom je zonder een dergelijk ‘A⁺-certificaat’ niet gemakkelijk aan de slag binnen de IT. Ook binnen de Nederlandse IT-wereld heeft het zijn meerwaarde. Maandag deed een groep eerstejaars studenten in het testcentrum van Global Knowledge in Groningen examen. Het is een pilot waarbij het iets anders gaat dan op de reguliere opleiding. Je gaat het namelijk niet redden met het cijfer 5,5 en dat zal even wennen voor ze zijn. Bij deze examens geldt een 6,75 als minimum vereiste voor het certificaat. Hiermee daagt Drenthe College de ‘zesjes cultuur’ van sommige studenten uit.

Internationaal erkend

Docent Tymen Kuperus: “We hebben gekozen voor CompTIA omdat we mbo-studenten goed voorbereid de arbeidsmarkt op willen sturen. De roep om landelijke examens wordt steeds groter en het werken met internationaal erkende certificaten sluit daar mooi bij aan. Als stip op de horizon is het doel om over vijf jaar de meeste ICT-vakken te laten afronden met externe certificeringen.” Hans Blankendaal van InAspire is vertegenwoordiger van CompTIA in de BeNeLux. Hij geeft aan dat vanuit het bedrijfsleven certificeringen zeer gewaardeerd worden. Om integratie van certificeringen in het onderwijs te faciliteren heeft CompTIA het Authorized Academy Program ontwikkeld. Drenthe College was de eerste partner in Nederland om toe te treden.

Auteur

Redactie