Prins Carnaval en zijn Adjudant op de Banier bekend

ZWARTEMEER

Elk jaar wordt het carnaval grootst gevierd op de Rooms-Katholieke basisschool de Banier in Zwartemeer. Dit jaar barst het feest los op vrijdag 17 februari in de sporthal van Zwartemeer.

De school laat weten dat het thema dit jaar Carnaval is, wat ergens wel toepasselijk is natuurlijk. En net als bij de carnavalsvereniging wordt er ook een prins en een adjudant gekozen uit de jongens van groep 8. Dit jaar is de prins Jimi Kiers. Emiel Reuvers is zijn adjudant. Zij openen, nadat ze de sleutel van de Spruut'nskoele - zo wordt de Banier op deze dag genoemd - hebben gekregen het grote feest en kondigen de verschillende groepen aan met hun optredens. Ook hebben de dansmarietjes van groep 8 de gardedans en een showdans voor het publiek in petto. Alle groepen studeren iets in voor deze feestelijke morgen.

Auteur

Redactie