Turnsters TVC presteren goed in Dalen en Zierikzee

DALEN/ZIERIKZEE

/COEVORDEN - In Zierikzee was zaterdag de eerste kwartfinale van het NK turnen voor de tweede divisie. Zeven turnsters van TVC Coevorden waren vroeg opgestaan om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de wedstrijd in Zeeland.

Bij de instappers behaalde Chloe van der Veen de tweede plaats en zij plaatste zich voor de halve finale. In een sterk deelnemersveld werd met de hoogste dagscore op sprong Jayden Schnoing tiende en Sienna Winter 22e. Bij de senioren turnden Myrthe Hulst, Esra Neep, Loes van der Veen en Ilse Ballast een knappe wedstrijd in Zierikzee. In Dalen waren de wedstrijden voor de turnsters van de derde divisie. TVC was de organiserende vereniging in sporthal 't Grootveld. In de eerste wedstrijd bij de instappers wist Mila Streuer goud te behalen en Romee van Delft won brons. Jasmijn Bloemberg - pupillen 2 - legde door een mooie vloeroefening beslag op de achtste plaats in het eindklassement.

Erg sterk

In de categorie jeugd 1 waren Maud Dijkstra, Maud Buursma en Gwenn Schnoing erg sterk op brug. Gwenn behaalde hier de tweede plaats en Maud en Maud werden gedeeld derde. Op balk behaalde Maud Buursma de hoogste dagscore. Bij de junioren was het podium geheel voor TVC. Iris Gosink werd eerste, Isis Klement tweede en Nikki Fraterman derde. Tatum Plasman wist op sprong en brug hoge scores te behalen. Selin Zirve werd achtste en Kim Nevels scoorde goed op het onderdeel balk. Ook bij de senioren was er een goed resultaat. Merlin Eggen kreeg het goud en Tessa Talens het brons. Kelly van Dijk liet een mooie vloeroefening zien. De pupillen 1 sloten de dag goed af. Milla Drogt behaalde het zilver en Lieke Tromp het goud. Isis Hageman behaalde met een mooie vloeroefening de vijfde plaats in het eindklassement en Lotte Schuddebeurs wist beslag te leggen op de achtste plaats.

Auteur

Redactie