La Place opent 23 februari in Emmen

EMMEN

Het heeft wat langer geduurd dan verwacht, maar het La Place-restaurant in Emmen gaat toch echt open: donderdag 23 februari is de grande opening aan het Emmer Raadhuisplein.

Door Vincent Trechsel November vorig jaar zou La Place een vestiging openen in Emmen. Dat werd bij lange na niet gehaald. Volgens vestigingsmanager Desiree van der Land was ‘een kwestie van meerdere zaken’ daar de veroorzaker van. “Een La Place-restaurant bouwen is een groot project waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Het moet allemaal goed op elkaar afgestemd worden en daar was meer tijd voor nodig dan gepland.” En daar hebben ze bij La Place – dat in Emmen twee verdiepingen telt – toch goed aan gedaan. Het restaurant, gevestigd in het pand waar eerst Schuurman Schoenen zat, ziet er strak uit. De invulling en de aankleding zijn typisch La Place. De grote ramen in het pand zorgen voor enerzijds een transparant restaurant en anderzijds een overzichtelijke blik op het Raadhuisplein. “Op de begane grond vind je onze buffetten en kunnen de mensen onze vers bereide producten kopen. De bovenverdieping is gevuld met zitplekken. Er is plaats voor honderd man op elke verdieping en de bovenverdieping is ook met de lift te bereiken”, verduidelijkt Van der Land.

Raadhuisplein

Op het Raadhuisplein komt een terras met zestig zitplekken. Dat terras loopt vanaf de ingang van de Weijert tot aan het vorig jaar geopende café Plein. Veel oude gezichten keren terug, die samen met de nieuwe mensen deze week worden ingewerkt. Voor Van der Land is het terughalen van personeel altijd een missie geweest, nadat ze in maart vorig jaar in deze krant aangaf door te willen met La Place. In totaal komen er zo’n veertig mensen te werken in La Place Emmen. “Zo keert onze lieve Toos terug, bekend van haar deelname aan het tv-programma Undercover Boss. Broodbakker Henk, die thuis al meer dan 25 jaar een soort La Place-museum heeft, komt ook weer bij ons werken. Ook Hanna, Sjoukelina, Saskia en Krista keren terug. Ik ben blij dat iedereen van het team dat vorig jaar nog in Emmen werkte weer aan de slag kan.” Het uitzicht is sterk verbeterd ten opzichte van de vorige locatie meent Van der Land. Zeker zomers is het nieuwe Raadhuisplein een gezellige bedoeling met de vele waterpartijen, de rustplekken en de speeltoestellen, oordeelt ze. “Het uitzicht is enorm verbeterd. Ik vind het een toplocatie aan dit plein en tegenover Wildlands en het theater. Ik ben blij dat we weer aan het werk kunnen.”

Auteur

Redactie