Doorloper met Femmie Timmerman: 'Heerlijk, we zijn weer thuis'

SLEEN

Femmie Timmerman (59) uit Sleen is eigenaresse van een praktijk voor natuurzuivere huidverzorging: Salon De Roos. Lees meer over haar in deze Doorloper.

Een relatie? “Ik ben getrouwd met Gerard Reijngoud. We hebben elkaar 35 jaar geleden voor het eerst ontmoet in Arnhem, waar we bij dezelfde school werkten. We konden het meteen goed met elkaar vinden. We verloren elkaar uit het oog en zo’n tien jaar geleden ontmoetten we elkaar weer en wonen nu met plezier in het mooie brinkdorp Sleen.” Sleen is voor mij... “Een heerlijke rustige plek om te wonen, waar mensen elkaar nog groeten. Ik heb zo'n 25 jaar in Driebergen gewoond. Ook een prachtige streek, maar de hectiek in het midden van het land is ook heel bepalend. Wanneer we van een bezoek aan die omgeving terugkomen en voorbij Zwolle rijden, zeggen we tegen elkaar: ‘O, wat heerlijk die rust, we zijn weer thuis’.” Als ik de baas van Sleen zou zijn, dan... “Zou ik eerst een lans breken voor eerlijke handel en goede zorg voor onze moeder aarde. De laatste jaren komt er gelukkig steeds meer bewustzijn voor het belang van gezonde voeding en een schoon milieu. Dat veel cosmeticaproducten ook schadelijke stoffen bevatten, is iets minder bekend en ik wil graag laten zien dat het mogelijk is om goed voor jezelf en tegelijkertijd goed voor de aarde te zorgen.” Vroeger ging ik altijd stappen in... “Steenwijk. Ik ben geboren in het ziekenhuis in Meppel en opgegroeid in Steenwijk. Wanneer ik ging stappen - wat niet zo vaak voorkwam - dan was dat in Steenwijk. Zelden in plaatsen daarbuiten.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was... “Ja, dat was op Josje Brinkman en of ik echt verliefd was weet ik niet meer goed. Wel dat we ‘met elkaar gingen’ en dat ik dat heel spannend en ook wel leuk vond.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed... “Dat was zeer recent toen Gerard een grap vertelde. Het ging over ervaringen van een paar oud-leerlingen tijdens een stageperiode. Tranen met tuiten heb ik gelachen, maar de grap navertellen lukt me niet.” En dat ik huilde ook... “Ja, huilen kan ik ook goed. Als iets me echt raakt, schaam ik me niet voor mijn tranen.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is... “Ik houd van de boeken van Marianne Frederiksson. ‘Anna, Hanna en Johanna’ vind ik heel mooi, maar ook ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls heb ik met plezier gelezen. Pas de laatste jaren heb ik weer de rust om boeken te lezen. Naast lezen zijn er nog veel meer dingen die ik graag doe. Bijvoorbeeld sieraden maken van goud, zilver en edelstenen. Ook houd ik onder meer van zingen en tuinieren.” Je kunt me wakker maken voor... “Mooie koorzang of voor een belevenis van één van de kleinkinderen. Die gaan ook altijd recht het hart in.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is... “Even pauzeren. Zodra de laatste klant naar huis is kleed ik me om, neem iets te drinken en rommel een beetje in huis. Meestal drinken we iets samen, voordat ik de salon opruim en de wasmachine aanzet.” Als ik niet in Sleen zou wonen... “Dan zou ik graag op een andere rustige plek in Drenthe willen wonen, maar aan zee wonen lijkt me ook heerlijk.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje... “Een goede vriendin uit Leiden draag ik graag voor. Zij leidt tot op hoge leeftijd met veel bezieling haar eigen kunst- en cultuurcentrum.” Wat ik vroeger wilde worden, is... “Juf, want ik wilde heel graag met kinderen werken.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is... “Ik heb tien jaar voor de klas gestaan. Na vele jaren in de ouderenzorg als activiteitenbegeleidster, heb ik het werken met kinderen weer opgepakt en ben tien jaar lang met veel plezier kindertherapeut geweest. Voornamelijk op een school voor kinderen met communicatieve beperkingen, maar ik had ook een kleine praktijk aan huis.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is... “De opening van mijn eigen salon hier in Sleen was een prachtig moment. Ook denk ik graag terug aan de mooie reis naar Thailand die Gerard en ik enige jaren geleden hebben gemaakt.”

Meedoen

Ook meedoen aan deze rubriek Doorloper? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie