Emmer Monarch rally voor ongeneeslijke EB-patiënten

EMMEN/KLAZIENAVEEN

De leden van Rotaryclub Emmen Monarch zetten zich herhaaldelijk in om geld bijeen te brengen voor goede doelen en organisaties die een steuntje in de rug verdienen. Dit voorjaar richt de Monarch Rally zich op onderzoek naar de zeldzame ziekte Epidermolysis Bullosa (EB).

Dit is een erfelijk, vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening. Debra Nederland, de patiëntenvereniging voor mensen met EB, en de stichting Vlinderkind, de fondsenwervende organisatie voor onderzoek naar EB, zochten hiervoor een onderzoek uit, uitgevoerd het UMCG, en dat de patiënten met EB zal helpen. Met de Monarch Rally ondersteunt de Rotaryclub dit onderzoek en daarmee Debra Nederland en Vlinderkind. Om een financiële bijdrage te leveren aan de stichting Vlinderkind organiseert de Rotaryclub Emmen-Monarch haar derde Monarch Rally. Zondag 2 april start de rally vanuit Klazienaveen. Deze rally is voor iedereen toegankelijk. De deelnemers komen langs mooie plekjes in Drenthe, Groningen en Duitsland. Tijdens de rit maken deelnemers kennis met cultuur- en natuurhistorische wetenswaardigheden. Inschrijven via: www.monarchrally.nl.

Auteur

Redactie