Sloop oude dierentuin overtuigend gestart | Fotoserie

EMMEN

De sloop van de oude dierentuin in Emmen is vorige week vol overtuiging in gang gezet. De tijgerkooi, tropische kassen, het verblijf van de panters en de stokstaartjes... niets bleef overeind.

De sloop van het voormalige Dierenpark Emmen gaat in verschillende fasen gebeuren. In de eerste fase - die tot de zomer dit jaar duurt - moeten het zeeleeuwenbassin, de nijlpaardenstal, het leeuwenverblijf en het bavianeneiland eraan geloven. De tweede sloopronde gaat in 2018 van start. Volgens eerdere berichten zullen de savanne en het olifantenverblijf herkenningspunten blijven in het toekomstige stadspark die doen herinneren aan tachtig jaar dierentuinhistorie. Het park blijft te bezoeken voor publiek en zal in de toekomst ook gratis te bezoeken zijn. Het kan volgens de Emmer wethouder Jisse Otter nog wel vijf tot tien jaar duren voordat het park klaar is. De foto's zijn gemaakt door Frank Jeuring.

Auteur

Redactie