Sporthelden gemeente Coevorden zijn bekend

COEVORDEN

De gemeente Coevorden heeft nieuwe sporthelden. In de categorie sportman/sportvrouw ging de titel zaterdagavond tijdens de sportverkiezingen in het Coevorder Theater Hofpoort naar volleyballer Wytze Kooistra uit Noord-Sleen.

Roeister Femke Paulis uit Dalen - zij was afwezig en werd vertegenwoordigd door haar moeder Marjan Beijering - werd gekozen tot sporttalent van het jaar 2016, terwijl het eerste mannenteam van de Coevorder voetbalvereniging Raptim sportploeg van het jaar is geworden. De organisatie van de jaarlijkse nieuwjaarsloop Aalden Rondomme in de buurdorpen Aalden en Zweeloo is de sportorganisatie van het jaar. Kooistra won met Lycurgus uit Groningen vorig jaar de supercup, de beker en de landstitel. Paulis is lid van roeivereniging Salland in Gramsbergen en werd in 2016 nationaal kampioen in de skiff en in de dubbeltwee. Raptim werd vorig seizoen kampioen als derdeklasser en staat thans knap tweede in de zondag tweede klasse L. De Aalden Rondomme is ondertussen alweer elf keer gehouden met als start en finish sportpark 't Alterbarg in Zweeloo.

Sportkanjers

Wethouder Jan Zwiers van de gemeente Coevorden trapte het avondprogramma af. Er waren optredens van dansstudio In2Dance en de muzikanten Rik Vinke uit Schoonebeek en Florian Lukkien uit Coevorden. De zogeheten sportkanjers - ruim zeventig kinderen tot 16 jaar - werden eerder op de dag in het zonnetje gezet in Hofpoort. Het was de zevende editie van de Coevorder gemeentelijke sportverkiezingen. De jury en de internetstemmers hadden volgens de organisatie evenveel invloed.

Auteur

Redactie