Lezing in Coevorden over Maatschappij van Weldadigheid

COEVORDEN

In het Coevorder Hervormd Ontmoetings Centrum (HOC) wordt op woensdagavond 8 februari een lezing gegeven over de historie van de Maatschappij van Weldadigheid: leven, wonen en werken in de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid. De lezing in het pand aan de Kromme Elleboog 10 begint om 19.30 uur. Jan Mensink uit Frederiksoord verzorgt er een presentatie.

In 1818 is de Maatschappij van Weldadigheid opgericht met als doel de armoede in Nederland te bestrijden. In Zuidwest-Drenthe werden landbouwkoloniën gesticht, die een unieke woon-, leer- en werkgemeenschap vormden voor de arme mensen uit het westen van het land. Voor duizenden arme gezinnen, vondelingen en weeskinderen betekende een verblijf in de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid de start van een beter bestaan. Leden van de Coevorder historische vereniging mogen gratis naar binnen. Niet-leden betalen 2,50 euro.

Auteur

Redactie