Liane Germers: 'Die glimlach is zó veel waard'

DALEN/VEENOORD

Schoonheidsspecialiste Liane Germers (43) uit Veenoord doet mee aan de landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van Stichting Look Good Feel Better, in het kader van Wereld Kankerdag. Vanaf 4 februari - Wereld Kankerdag - staat de maand in het teken van kankerpatiënten.

Door Mayke Bos Schoonheidsspecialisten in het hele land verzorgen deze maand gratis verwenmomenten voor hen. Liane Germers van Twins Beautycenter in Dalen is één van de deelnemers aan de actie ‘Geef een glimlach cadeau’. “Er is niets mooiers dan een glimlach toveren op de gezichten van mensen die een moeilijke fase doormaken door ziekte, in dit geval kanker. Mensen verliezen hun haar en wenkbrauwen en de huid ziet er slechter uit. De ziekte is al erg genoeg, maar ook het uiterlijk heeft er onder te lijden”, zegt ze. Het is niet de eerste keer dat de schoonheidsspecialiste zich inzet voor kankerpatiënten en ze heeft dus al enige ervaring opgedaan. “Het is belangrijk om te weten wat je wel en niet kunt doen. Bij mensen met kanker mag je bijvoorbeeld geen gerstekorrels weghalen met een naaldje vanwege bloedingen of infecties. Bovendien is de huid vaak een stuk dunner, dus je mag niet te agressief behandelen. Ook een massage pas je aan in verband met het afvoeren van afvalstoffen door het lichaam. Dat vergt wel extra zorgvuldigheid”, legt ze uit. Bij het verwenmoment ligt de focus op hydratatie, ontspanning en kalmering van de huid. Met als doel een glimlach op het gezicht van de ontvanger.

Drempel

Germers weet uit ervaring hoe belangrijk het kan zijn om je even weer mooi te voelen tijdens het ziekteproces. “De drempel om naar een schoonheidsspecialiste te gaan is hoog voor zieke mensen die niet lekker in hun vel zitten. Ze voelen zich lusteloos en allesbehalve mooi”, vertelt ze. Een schoonheidsbehandeling is volgens haar een echte oppepper, die ervoor kan zorgen dat de patiënt zich weer iets energieker voelt. Bovendien hoopt ze mensen eens stukje van hun zelfvertrouwen terug te kunnen geven. Het is niet alleen de passie voor haar vak waarvoor ze het doet, maar vooral de kus, knuffel en dankbaarheid die ze ontvangt na een verwenbehandeling. “Het is me zó veel waard om dan weer even een glimlach te zien!” Mensen met kanker kunnen zich in februari aanmelden bij een schoonheidsspecialist in de omgeving via www.geefeenglimlachcadeau.nl. Ook is het mogelijk om iemand met kanker op te geven als verrassing.

Auteur

Redactie