Turnsters TVC Coevorden naar halve finale derde divisie

COEVORDEN

In Assen waren dit weekend de plaatsingswedstrijden voor de halve finale van de derde divisie. Ruim 330 turnsters uit Groningen, Friesland en Drenthe streden om een plaats in de halve finale van de bondskampioenschappen. Zestien turnsters van TVC (Turn Vereniging Coevorden) kwamen in actie in de Drentse hoofdstad.

Tijdens de wedstrijden wonnen Maud Dijkstra en Mila Drogt de gouden medaille, behaalden Iris Gosink en Merlin Eggen een zilveren plak en kreeg Isis Klement een bronzen plak. Naast deze vijf turnsters die eremetaal haalden, bemachtigden ook Nikki Fraterman, Tessa Talens en Jasmijn Bloemberg een ticket voor de halve finale in april. De zes junioren van TVC kwamen zaterdag in actie: Iris Gosink, Isis Klement, Nikki Fraterman, Tatum Plasman, Selin Zirve en Kim Nevels. In een sterk deelnemersveld waren er slechts acht startbewijzen voor de halve finale te verdienen. Iris blonk deze wedstrijd uit op haar favoriete onderdeel brug en ook op balk was ze erg sterk. Dit resulteerde in een mooie tweede plaats in het eindklassement. Isis liet een mooie sprong- en balkoefening zien en met een mooie derde plaats in het eindklassement mocht zij de bronzen medaille in ontvangst nemen. Nikki turnde een vrij constante wedstrijd en dit leverde haar uiteindelijk de vierde plaats in het totaalklassement op en plaatsing voor de halve finale. De balk bleek deze dag een spelbreker voor Tatum te zijn, maar onder meer door een prachtige sprongoefening eindigde zij op een keurige negende plaats. Helaas kwam zij hiermee 0.048 punt tekort voor een plaats in de halve finale. Selin turnde een goede wedstrijd en dit werd beloond met een fraaie zeventiende plaats in het eindklassement. Kim eindigde op een keurige 22e plaats. De pupillen 1 en 2, jeugd 1 N4 en de senioren waren zondag aan de beurt. In de eerste wedstrijd van deze dag mochten Gwen Schnoing, Maud Buursma en Maud Dijkstra bij de jeugd 1 aantreden. Het was een mooie maar erg spannende wedstrijd, aangezien er in deze categorie maar vier turnsters door zouden gaan naar de halve finale. Maud Dijkstra behaalde een geweldig eerste plaats in het algemeen klassement en wist zich hiermee te plaatsen voor de halve finale. Maud Buursma die een tweede plek op brug en een derde plek op balk behaalde, eindigde in het totaalklassement als vijfde en kwam daarmee net iets tekort om door te gaan naar halve finale. Helaas voor TVC was dit ook het geval voor Gwenn, die op brug de hoogste dagscore wist te behalen met een score van 14.32. Jasmijn - uitkomend in pupil 2 N3 - had een tegenvallende start op de brug, maar herpakte zich met een zeer nette oefening op de balk. Op dit toestel wist ze de op een na hoogste dagscore neer te zetten. Haar vloer- en sprongoefening zijn ook prima verlopen. Dit resulteerde in een knappe vierde plaats, waarmee Jasmijn zich heeft geplaatst voor de halve finale.

Goud

In de categorie pupil 1 was het de beurt aan Isis Hageman, Lotte Schuddebeurs, Lieke Tromp en Mila Drogt. Mila, die net een jaar bij TVC turnt, behaalde een knappe eerste plaats en ging met het goud naar huis. Hierdoor heeft ze zich geplaatst voor de halve finale. Lieke, Isis en Lotte wisten zich helaas niet te plaatsen. Lieke behaalde op de onderdelen brug en vloer een mooie derde plaats in het dagklassement, Isis behaalde op het onderdeel sprong een hele mooie tweede plaats en Lotte werd vierde. Bij de senioren kwamen Merlin Eggen en Tessa Talens in actie. Vanwege een enkelblessure kon Kelly van Dijk helaas niet meedoen. Merlin en Tessa begonnen met een goede brugoefening. Merlin liet een mooie strakke balkoefening zien, helaas verliep deze van Tessa minder goed. Zij turnden daarna een mooie expressieve vloeroefening met mooie sprongen, waarbij Merlin 11.550 en Tessa 11.250 turnde. Op sprong liet Merlin een mooie tsukahara zien en Tessa turnde een strakke half in heel uit. In het totaalklassement eindigde Merlin op een fantastische tweede plaats en mocht hiervoor het zilver in ontvangst nemen. Tessa eindigde op een mooie zevende plaats en beide turnsters hebben zich hiermee geplaatst voor de halve finale.

Auteur

Redactie