Germanicus afgetroefd door Hoogezand

COEVORDEN

De Coevorder zondag tweedeklasser Germanicus moest zondag aantreden op het kunstgras van Hoogezand en wist niet te overtuigen in deze wedstrijd, die met 3-2 werd verloren.

Trainer Eric Prins moest zijn zieke aanvoerder Harm Hindriks vervangen. Balsala speelde daardoor op het middenveld en Boer rechtsback. Hoogezand begon beter aan de wedstrijd. Keeper Beugelink wist een vrije trap knap te pareren en wist even later opnieuw een goed schot goed te pakken. Hierna kwam Germanicus beter in de wedstrijd en wist het vooral via de rechterkant - waar Smale speelde - gevaarlijk te worden. Via een aantal goede acties wist hij gevaar te stichten, maar eerst kon Kreeft net niet afwerken en later verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. Juist in deze fase kwam Hoogezand op voorsprong. Balverlies op het middenveld verleende de rechterspits vrije doorgang en op zijn voorzet probeerde Daan van Dijk nog als laatste redding te brengen, maar de bal verdween via hem achter keeper Beugelink. Hierna probeerde Germanicus de wedstrijd weer na zich toe te trekken en was met name opnieuw Smale gevaarlijk. Helaas moest deze echter na 37 minuten de strijd staken wegens enkelproblemen en werd hij vervangen door Randy van der Weide. Ook wisselde Prins Boer voor Schuiling om zo te proberen meer druk op het middenveld te krijgen.

Feller

Na de pauze probeerden de Germanen snel de gelijkmaker te forceren, maar er werden te veel duels verloren doordat Hoogezand feller was. Een goede kans voor Verhoef kon ook niet omgezet worden in een doelpunt en opnieuw in de tegenaanval wist Hoogezand wel de 2-0 te scoren. Patrick Kreeft kegelde hierna keihard op de paal en in plaats van 2-1 werd het ook nog 3-0. Deze treffer kon men zich vooral aanrekenen, want tot drie toe werd het duel verloren waarna de bal knap ingeschoten werd door de spits van Hoogezand. Even later kwam de 3-1 er toch. Een goede actie van Schuiling werd goed ingeschoten door Doorn en er waren nog tien minuten te spelen. Met nog drie minuten te spelen werd het 3-2. Kreeft schoot mooi raak en liet de keeper van Hoogezand kansloos. Verder kwam men echter niet meer en daarmee was een onnodige nederlaag een feit. Op basis van felheid en agressiviteit een terechte overwinning voor Hoogezand. Germanicus mag zondag in de thuiswedstrijd proberen drie punten te pakken tegen Amicitia VMC uit Groningen.

Auteur

Redactie