Wat kunnen we verwachten tijdens de Uitmarkt Emmen in september?

EMMEN

Zeven organisaties hebben daar vorige week het startschot voor gegeven. De Uitmarkt wordt georganiseerd door de Openbare Bibliotheek, De Kunstbeweging, Atlas Theater, Centrum Beeldende Kunst Emmen (CBK), Horeca Nederland – afdeling Emmen, Stichting Vlinderstad en Stichting RegioMarketing Emmen (SMRE).

Net als voorgaande jaren wordt tijdens het tweede weekend van september het culturele seizoen in de gemeente Emmen feestelijk geopend. Tijdens dit openingsweekend staan onder meer de Uitmarkt Emmen, de StadsBBQ, het Shanty & Seasong Festival en Drentsch Peil XL op het programma. De Uitmarkt wordt een meerdaags evenement met een bovenregionale uitstraling in het stadshart van Emmen, waar zowel amateur- als professionele kunst- en cultuurinstellingen zich presenteren aan het publiek. Dat belooft de organisatie althans. De gezamenlijke organisatoren van de culturele uitmarkt willen bezoekers kennis laten maken met het brede aanbod van kunst en cultuur in Emmen en hen uitdagen om mee te doen. Alle organisatoren zijn breed vertegenwoordigd en laten hun activiteiten zien door middel van optredens, presentaties en workshops. De Uitmarkt biedt bovendien nieuwe mogelijkheden voor samenwerking tussen de culturele organisaties.

Auteur

Redactie