Jeroen van Ruler: 'Ik heb passie voor dit pand'

OOSTERHESSELEN

Tenniscentrum Bantinghof in Oosterhesselen krijgt een wisseling van de wacht. Jeroen van Ruler (36) neemt als eigenaar begin april het stokje over van Boi van Genne uit Dalen.

Door Kristian Elders Van Ruler blijft in Harderwijk wonen, maar hij is het nodige van plan in en om de hal aan de Edveensweg. “Er moet veel gebeuren”, zegt hij tijdens een gesprek met onder meer voorzitter Henk Buitenhuis van de Oosterhesseler tennisvereniging De Havezathe, die zo’n 130 leden telt. De naam Tenniscentrum Bantinghof verdwijnt en daarvoor in de plaats komt Sportcentrum Oosterhesselen. “Ik heb veel ervaring met tennis en ook fitness. Ik weet dat de derde baan hier in de hal weinig bezet is.” De geboren Zeistenaar wil op de locatie van de voorste baan in de hal een fitnesszaal - en later wellicht ook een ruimte voor groepslessen - creëren. Preses Buitenhuis is een tevreden man. De leden van De Havezathe kunnen komende zomer gebruik blijven maken van de kantine en kleedruimtes in de hal, die pal naast de gravelbanen van de tennisclub ligt. Hij weet net als Van Ruler - de dertiger wil samenwerking zoeken met bedrijven zoals een fysiotherapiepraktijk, scholen en sportclubs in de buurt - dat er het nodige gaat veranderen in het tenniscentrum.

Upgrade

“Er wordt straks veel geschilderd”, weet Van Ruler. “We gaan ook aan de slag in de kantine en met de bar, maar alles gebeurt in fases. Dit is een grote investering. Alles krijgt een upgrade, want ik heb passie voor dit pand. De banen worden de komende jaren vernieuwd. Verder las ik in de plaatselijke Sportblazer dat de volleyballers niet zo fit begonnen aan het nieuwe seizoen. Misschien kunnen we daar iets mee”, lacht Van Ruler, die onder meer tennistoernooien speelde in de Amerikaanse staat Californië en daar volop genoot van ‘The American way of life’.

Auteur

Redactie